Da Hong Pao

Ένα οργανικό Oolong μοναδικό στην γεύση

Από 14,10 

Ποσότητα

  • 50gr50gr
  • 100gr100gr
  • 200gr200gr
  • Κουτί - 50grΚουτί - 50gr
Clear

Περιγραφή

Περιγραφή

Oolong από την Οροσειρά Wuyi, επαρχία Fujian, Κίνα. Χάρη σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον καλλιέργειας, τα δέντρα σπόρων “Dahongpao” παράγουν φύλλα τσαγιού με μοναδικό τρόπο.

Διατροφική δήλωση ανά 100 ml:
Ενέργεια >0,1 g kJ/ >0,1 kcal.
Λιπαρά <0,1 g εκ των οποίων κορεσμένα <0,1 g.
Υδατάνθρακες <0,1 g εκ των οποίων σάκχαρα <0,1 g.
Πρωτεΐνες <0,1 g.
Αλάτι <0,1 g.

Τύπος τσαγιού: Oolong

Περιοχή: Οροσειρά Wuyi, επαρχία Fujian, Κίνα.

Μέσο υψόμετρο: περίπου 650m

Χρόνος συγκομιδής: από τον Απρίλιο έως τον Μάιο

Στην κινεζική κουλτούρα τσαγιού που μετράει χιλιάδες έτη, το τσάι του βουνού Wuyi κατέχει ξεχωριστή θέση. Το πιο πολύτιμο τσάι στο βουνό Wuyi είναι το Da Hong Pao. Γνωστός ως ο «βασιλιάς του τσαγιού». Μπορεί να θεωρηθεί και εθνικός θησαυρός.

Το Da Hong Pao μεταφράζεται στα αγγλικά ως Big Red Robe.

Τα δέντρα σπόρων/μητέρων, με μόνο έξι να επιβιώνουν σήμερα, είναι ηλικίας άνω των 340 ετών. Αναπτύσσονται στην πλαγιά του βουνού όπου έχει χτιστεί μια βεράντα κατά μήκος του εδάφους.

Ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε την Κίνα το 1972, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο Μάο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος έδωσε στον Νίξον 200 γραμμάρια Wuyi Da Hong Pao, ο Νίξον ήταν δυσαρεστημένος, θεώρησε ότι ο Μάο Τσε Τουνγκ ως ηγέτης μιας μεγάλης χώρας στην Ανατολή, δεν πρέπει να είναι τσιγκούνης.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσου Εν Λάι, ο οποίος ήταν στο πλευρό του Μάο, διαισθάνθηκε τη σύγχυση του Νίξον και αμέσως βγήκε μπροστά για να εξηγήσει: Κύριε Πρόεδρε, ο πρόεδρος σας έδωσε τη μισή χώρα. Ο Νίξον ήταν πιο μπερδεμένος. Τι συνέβαινε; Έτσι, ο Τσου Εν Λάι έδειξε το εξαίσιο βάζο του Ντα Χονγκ Πάο, είπε στον πρόεδρο Νίξον: Κύριε Πρόεδρε, το Wuyi Da Hong Pao είναι ο βασιλικός φόρος τιμής των προηγούμενων δυναστειών στην Κίνα, παράγει μόνο 400 γραμμάρια το χρόνο, ο πρόεδρος σας έδωσε 200 γραμμάρια, μόνο «τη μισή χώρα». Ο Νίξον το βρήκε χιουμοριστικό και όλοι γέλασαν.

Το 2003, η κυβέρνηση της πόλης Wuyishan υπέγραψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ασφάλιση των 6 μητρικών δέντρων με τη μορφή ασφάλισης αστικής ευθύνης προϊόντος, ύψους 100 εκατομμυρίων CNY.

Η συλλογή φύλλων από τα μητρικά δέντρα απαγορεύτηκε το 2006 και δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά. Όλα τα Da Hong Pao που πωλούνται σήμερα είναι εκτροφή, κοπής από τα μητρικά δέντρα.

Χάρη σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον καλλιέργειας, τα δέντρα σπόρων “Dahongpao” παράγουν φύλλα τσαγιού με μοναδικό εκπληκτικό ιατρικό αποτέλεσμα (Η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι σύντομη, η αντανάκλαση του φωτός είναι μεγαλύτερη, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, η κορυφή του βράχου έχει καθαρό νερό για να υγραίνει το έδαφος όλο το χρόνο).

Υπάρχουν επίσης πολλές εκδοχές λαογραφίας για το “Dahongpao”, οι οποίες έχουν μεταφερθεί από στόμα σε στόμα μέσα στα χρόνια.

Το 1385, ένας άνδρας με το όνομα Ding Xian πήγε στην πρωτεύουσα για εξέταση. Ξαφνικά αρρώστησε ενώ περνούσε από το βουνό Wuyi. Εκείνη την εποχή του χρόνου, έτυχε να συναντήσει έναν μοναχό του ναού Tianxin Yongle. Ο μοναχός πήρε λίγο τσάι από τη συλλογή του και το ήπιε με τον Ding Xian. Στη συνέχεια, ο πόνος του σταδιακά εξαφανίστηκε. Στην πρωτεύουσα, η εξέταση τον έδειξε απολύτως υγιή. Γύρισε να ευχαριστήσει τον μοναχό. Ο μοναχός του είπε ότι δεν ήταν αυτός που τον έσωσε, αλλά το τσάι, και του είπε να καλύψει το δέντρο τσαγιού με την κόκκινη ρόμπα του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Η ιστορία του Ντα Χονγκ Πάο έχει εξαπλωθεί από τότε σαν πυρκαγιά.

Για μια Ιδανική Κούπα!

Για μια Ιδανική Κούπα!

Για μια ιδανική κούπα τσάι

Δοσολογία

Δοσολογία

1 κουταλιά του γλυκού, περίπου 2 γρ., για 250ml νερού.

Θερμοκρασία

Θερμοκρασία

Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι 80 °C.

Εκχύλιση

Εκχύλιση

Για τη σωστή εκχύλιση το τσάι πρέπει να παραμείνει στο νερό για 3-5′.

Πίνεται

Πίνεται

Ένα απογευματινό τσάι που συνοδεύεται με άγλυκα κέικ.

Da Hong Pao

Μενού
Κατηγορίες