Η παρασκευή μίας σωστής κούπας τσαγιού

On In Συνταγές

Για την παρασκευή της ιδανικής κούπας τσαγιού, δεν φτάνει μόνο το ποιοτικό τσάι. Η θερμοκρασία του νερού, ο χρόνος εκχύλισης και το σκεύος παίζουν σημαντικό ρόλο στο να απολαύσετε μια γευστική κούπα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι

2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 80 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 2-3 λεπτά να κρυώσει ή το χρησιμοποιούμε πριν φτάσει σε σημείο βρασμού (όταν αρχίσει να φουσκώνει). Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείται καυτό νερό καθώς μπορεί να καούν τα φύλλα και να αλλοιωθεί η γεύση.

3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 3′. Μετά από αυτό το σημείο το τσάι θα αρχίσει να πικρίζει.

4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

σημ. Κάποιες ποικιλίες premium πράσινου τσαγιού παρασκευάζονται με διαφορετικό τρόπο. Ανατρέξτε στην συσκευασία τους.

ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι.

2.  250-300 ml νερό θερμοκρασίας 90 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 1-2 λεπτά να κρυώσει ή χρησιμοποιούμε το νερό λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού.  Προαιρετικά χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή  εμφιαλωμένο νερό.

3.  Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 4′. Μπορείτε να το αφήσετε λιγότερο για να έχετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή παραπάνω για ένα πιο δυνατό ρόφημα.

4.  Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

ROOIBOS ΚΑΙ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

1.  1 φακελάκι Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 4γρμ) χύμα.

2.  250-300 ml νερό θερμοκρασίας 100 ºC . (ενδείκνυται φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό).

3.  Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 5′. Μπορείτε να το αφήσετε παραπάνω για ένα πιο δυνατό & αρωματικό ρόφημα.

4.  Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι.

2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 80 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 2-3 λεπτά να κρυώσει ή το χρησιμοποιούμε λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού. (ενδείκνυται φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό).

3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 3′. Μπορείτε να το αφήσετε λιγότερο για να έχετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

Σημείωση: Κάποιες ποικιλίες premium λευκού τσαγιού παρασκευάζονται με διαφορετικό τρόπο. Ανατρέξτε στην συσκευασία τους.

Μενού
Κατηγορίες