Περιγραφή
Το επίκεντρο αυτού του τσαγιού είναι η υψηλή αξία των gaba- αμινοξέων. Η γεύση είναι ελαφρώς όξινη και θυμίζει υπερώριμα φρούτα όπως ο ανανάς και η παπάγια. Ο ελαφρώς φρουτώδης χαρακτήρας και η λεπτή οξύτητα χαρακτηρίζουν αυτό το τσάι.
Μια νέα εξέλιξη από τη δεκαετία του ’60. Τα gaba- αμινοξέα λέγεται ότι έχουν ρυθμιστική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τσάι αυτό πωλείται και στα φαρμακεία της Ιαπωνίας.
Η ειδική υψηλή αξία των αμινοξέων γκάμπα επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής διαδικασίας παραγωγής. Το τσάι ωριμάζει για αρκετές ώρες σε ατμόσφαιρα αζώτου. Αυτό αυξάνει την παραγωγή gaba- αμινοξέων.
Διατροφική δήλωση ανά 100 ml:
Ενέργεια 1 kJ />1 kcal.
Λιπαρά <0,1 g εκ των οποίων κορεσμένα <0,1 g.
Υδατάνθρακες <0,1 g εκ των οποίων σάκχαρα <0,1 g.
Πρωτεΐνες <0,1 g.
Αλάτι <0,01 g.