Τσάι του βουνού

Το ελληνικό τσάι του βουνού είναι γνωστό για μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Πιστεύεται επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το τσάι του βουνού για να βοηθήσουν την πέψη, να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και να προωθήσουν τη χαλάρωση.

Ο Ιπποκράτης, ο Έλληνας φιλόσοφος γνωστός ως ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ανέδειξε το ελληνικό τσάι του βουνού και τα οφέλη του για το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό σύστημα.

Τι γεύση έχει;

Το ελληνικό τσάι του βουνού έχει μια λουλουδάτη, γήινη γεύση, με νότες δροσιστικής μέντας, γλυκού χαμομηλιού και πεπονιού. Το άρωμα είναι καταπραϋντικό και λουλουδάτο με ίχνος εσπεριδοειδών. Αυτό που αγαπάμε περισσότερο στο ελληνικό τσάι του βουνού είναι η απαλή, σχεδόν βαμβακερή υφή του.

Εμφάνιση: Φωτεινό, διαυγές, χρυσό χρώμα

Άρωμα: δροσιστική μέντα και λουλουδάτο

Γεύση: γήινη, εσπεριδοειδή και γλυκό πεπόνι

Αίσθηση στο στόμα: βελούδινο, απαλό

Προέλευση

Στα ελληνικά, ο «σιδερίτης» μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά ως «αυτός που είναι φτιαγμένος από σίδερο». Στην αρχαιότητα το φυτό «σιδερίτης», που κατά σύμπτωση μοιάζει με το σχήμα του δόρατος, πίστευαν ότι ήταν ικανό να επουλώνει πληγές που προκαλούνται από σιδερένια όπλα κατά τη διάρκεια των μαχών!!!

Το φυτό σιδερίτης αναπτύσσεται άγριο σε ψηλά υψόμετρα ηλιόλουστων βραχωδών βουνών και δεν χρειάζεται πολύ χώμα ή νερό για να επιβιώσει.

Επειδή βρίσκεται κυρίως στα πιο βραχώδη σημεία των πλαγιών των βουνών, συλλέγεται σε μικρές ποσότητες.

Για αιώνες, οι Έλληνες βοσκοί στα βουνά παρασκευάζουν σιδερίτη για τσάι ενώ φρόντιζαν τα πρόβατά τους, δίνοντάς του το παρατσούκλι Τσάι του Ποιμενικού

Για την παρασκευή

Tο αποξηραμένο μέρος συνήθως βυθίζεται σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Το έγχυμα που προκύπτει έχει ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο και συχνά σερβίρεται με μέλι και λεμόνι.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε βιολογικό Τσάι του Βουνού από τον Όλυμπο και μεγάλη ποικιλία με φακελάκια βοτάνων που εκτός από Τσάι του Βουνού έχουν και διάφορα βότανα!

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Μενού
Κατηγορίες