Η αποθήκευση του τσαγιού

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γεύση του τσαγιού καθορίζεται μόνο από τον τύπο του τσαγιού και αυτό πράγματι έχει σημασία. Αλλά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε το τσάι σας. Ο τρόπος που αποθηκεύετε το τσάι σας (συνθήκες θερμοκρασίας, δοχεία, επίπεδα υγρασίας και ούτω καθεξής) καθορίζει την διάρκεια της φρεσκάδας και την γεύσης του. Κατά κάποιον τρόπο, η αποθήκευση του τσαγιού σας θα μπορούσε να είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού τσαγιού εξαρχής.

Αν αγαπάτε το τσάι όσο εμείς, πιθανώς αναρωτιέστε πώς να το αποθηκεύσετε με τρόπο που θα διατηρήσει την υπέροχη γεύση του. Τα φύλλα τσαγιού είναι συχνά ευαίσθητα στο φως και την υγρασία, οπότε η σωστή αποθήκευση είναι σημαντική για να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας τσάγια με αποτελεσματικό και βολικό τρόπο.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Η σωστή αποθήκευση του τσαγιού είναι το κλειδί για την παράταση της διάρκειας ζωής και τη διατήρηση της ποιότητας των ανοιγμένων τσαγιών. Το μη ανοιγμένο, συσκευασμένο τσάι μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο πέρα ​​από κάθε ημερομηνία «best before» που αναγράφεται στη συσκευασία.

Το τσάι που δεν έχει ανοιχτεί μπορεί να αποθηκευτεί σε ντουλάπι χωρίς έντονες οσμές (π.χ. μπαχαρικά) για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Όταν φυλάσσεται σωστά η διάρκεια ζωής του συσκευασμένου τσαγιού μετά την ημερομηνία λήξης του είναι περίπου 6-12 μήνες.

blank

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Κρατήστε τα φύλλα μακριά από το φως του ήλιου

Το φύλλα τσαγιού διατηρούνται καλύτερα σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς εμποδίζει το ηλιακό φως. Πολλά τσάγια σε φύλλα πωλούνται σε δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα, οπότε αν το τσάι σας ήρθε σε ένα, συνεχίστε να το αποθηκεύετε σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο που θα επιλέξετε είναι σφραγισμένο. Είναι πολύ σημαντικό να σφραγίζετε σωστά.

Χρησιμοποιήστε γυάλινο δοχείο

Εάν δεν έχετε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, ένα γυάλινο δοχείο μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το γυάλινο δοχείο δεν το χτυπάει ο ήλιος. Αυτό θα αποτρέψει το τσάι σας από το να εκτεθεί στο φως. Βεβαιωθείτε ότι το γυάλινο δοχείο έχει αεροστεγές καπάκι.

Το τσάι μπορεί να μείνει σε σακούλα

Εάν αγοράσατε το τσάι σας σε σακούλα και δεν έχετε εύχρηστα δοχεία αποθήκευσης, είναι εντάξει να το αφήσετε στο σακουλάκι. Το τσάι μπορεί να διατηρηθεί σε σακούλα μέχρι την ημερομηνία λήξης του.

Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία όπου είναι δυνατόν

Αφού τοποθετήσετε το τσάι σας στο δοχείο που έχετε επιλέξει, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφραγίσει το δοχείο. Κρατήστε το καπάκι όσο πιο σφιχτά γίνεται. Όσο λιγότερη έκθεση έχει το τσάι σας στον εξωτερικό αέρα, τόσο το καλύτερο!

Αποθηκεύστε το τσάι σε θερμοκρασία δωματίου

Το τσάι θα πρέπει να διατηρείται σε ένα δωμάτιο που έχει σταθερά θερμοκρασία δωματίου. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να βλάψουν το τσάι, επομένως αποθηκεύστε το σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία παραμένει σχετικά σταθερή. Αποφύγετε την αποθήκευση τσαγιού κοντά σε θερμάστρες, κλιματιστικά ή παράθυρο!

Αποθηκεύστε το τσάι σε ένα σκοτεινό ντουλάπι

Το τσάι δεν πρέπει να εκτίθεται σε πολύ φως, ειδικά όχι στο άμεσο ηλιακό φως. Αποθηκεύστε το τσάι σας σε μέρος που δεν είναι εκτεθειμένο στο φως. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το τσάι σας στην πίσω γωνία ενός ντουλαπιού της κουζίνας σας. Εάν αποθηκεύετε το τσάι σας σε ντουλάπι κουζίνας, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα ντουλάπι μακριά από πηγές θερμότητας, όπως φούρνους και τοστιέρες. Αποφύγετε επίσης τα ντουλάπια με τα μπαχαρικά και τις έντονες μυρωδιές.

Κρατήστε το μακριά από την υγρασία

Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το τσάι. Κρατήστε το μακριά από νερό που μπορεί να προκαλέσει υγρασία. Το τσάι πρέπει να φυλάσσεται μακριά από ψυγεία, περιοχές όπου βράζετε νερό και οποιοδήποτε άλλο μέρος στο σπίτι σας κοντά σε πηγές νερού!

Κρατήστε το μακριά από έντονα αρώματα

Πολλοί αποθηκεύουν το τσάι τους με χαλαρά φύλλα μαζί με τα μπαχαρικά τους. Αυτό γενικά δεν είναι καλή ιδέα. Το τσάι μπορεί να απορροφήσει τα αρώματα πολύ εύκολα. Η αποθήκευση του τσαγιού σας κοντά σε μπαχαρικά μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του!

Μην αποθηκεύετε σε πλαστικό

Μην αποθηκεύετε ποτέ το τσάι σας σε πλαστικό. Το πλαστικό απορροφά τις οσμές και είναι γενικά διαυγές, αφήνοντας το τσάι σας ευάλωτο στις πηγές φωτός!

Μην αποθηκεύετε ποτέ το τσάι στο ψυγείο σας.

Το ψυγείο δεν θα βοηθήσει το τσάι να διατηρηθεί περισσότερο και η υγρασία μπορεί να βλάψει το τσάι σας. Θυμηθείτε, τα φύλλα τσαγιού διατηρούνται καλύτερα όταν φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου!

blank

ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Μεγάλη γκάμα από μεταλλικά και γυάλινα κουτιά αποθήκευσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ!

Μενού
Κατηγορίες