Περιγραφή
Στην πόλη Nagomari βρίσκεται το βουνό Etseri, που στα 200 μέτρα υψόμετρο καλλιεργείται αυτό το μοναδικό πράσινο τσάι. Το υποτροπικό κλίμα της δυτικής Γεωργίας παρέχει ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή τσαγιού υψηλής ποιότητας. Οι ήπιες πλαγιές του βουνού χαρακτηρίζονται από κρύους χειμώνες και δροσερές νύχτες. Προσφέρει μια ανοιχτοπράσινη κούπα με απαλή γεύση και νότες καρπών.
Λίγα λόγια για την ιστορία του τσαγιού από την Γεωργία
Κατά τη Σοβιετική εποχή, το χωριό Nagomari ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής τσαγιού, όπου εκείνη την εποχή η πλειοψηφία των χωρικών απασχολούνταν στον τομέα του τσαγιού. Διάφορες κινεζικές ποικιλίες τσαγιού εισήχθησαν στη Σοβιετική Ένωση από τον Κινέζο πρωτοπόρο Lau Dzhen Dzhau. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα εργοστάσια τσαγιού σε όλη τη Γεωργία έκλεισαν, οι φυτείες τσαγιού εγκαταλείφθηκαν και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.
Το 2015, 18 χωρικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν έναν συνεταιρισμό παραγωγής τσαγιού. Μέχρι σήμερα, έχουν αποκαταστήσει επιτυχώς πλήρως 25 εκτάρια φυτείας τσαγιού, έχουν φτιάξει ένα μικρό εργοστάσιο και έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία τσαγιού. Στο Ναγκόμαρι υπάρχει μεγάλη έκταση με παλιά φυτά τσαγιού. Υπό το σοβιετικό καθεστώς ήταν σημαντικό να παραχθεί ο υψηλότερος δυνατός όγκος. Τώρα εστιάζουν στην ποιότητα και αυτό είναι ξεκάθαρο όταν δοκιμάζετε αυτό το τσάι.
Διατροφική δήλωση ανά 100 ml:
Ενέργεια >0,1 kJ />0,1 kcal.
Λιπαρά <0,1 g εκ των οποίων κορεσμένα <0,1 g.
Υδατάνθρακες <0,1 g εκ των οποίων σάκχαρα <0,1 g.
Πρωτεΐνες <0,1 g.
Αλάτι <0,1 g.