English Breakfast Tea

Δημοσιεύθηκε στις από Kostas Papatheodorou

English Breakfast Tea


Το τσάι English Breakfast είναι το πλέον γνωστό και διαδεδομένο μαύρο τσάι. Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη για ένα δυνατό τσάι που θα συνόδευε το αγγλικό πρωινό.

Οι απόψεις σχετικά με την ανακάλυψη του διίστανται. Η επικρατέστερη είναι ότι ανακαλύφθηκε από τον Βρετανό Richard Davies.

Τα πρώτα English Breakfast teas αποτελούνταν μόνο από κινέζικες ποικιλίες τσαγιού στα τέλη του 17ου αρχές του 18ου αιώνα. Ο πόλεμος του οπίου που ξέσπασε τον 19ο αιώνα και προκάλεσε το εμπάργκο μεταξύ Κίνας και Μεγάλης Βρετανίας, έστρεψε τους Άγγλους στην παρασκευή του English Breakfast tea από Assam, την δυνατή Ινδική ποικιλία τσαγιού. Προς το τέλος του 19ου αιώνα που ξεκίνησε η καλλιέργεια τσαγιού στην Κευλάνη (σημερινή Σρι Λάνκα), άρχισε να χρησιμοποιείται και τσάι Κευλάνης για την παρασκευή του.

Πλέον για να παρασκευαστεί English Breakfast tea χρησιμοποιούνται ποικιλίες μαύρου τσαγιού από κάθε χώρα που παράγει τσάι παγκοσμίως. Οι εταιρείες κυρίως ανακατεύουν (blend) τσάι από την Κίνα, την Ινδία, την Κένυα και την Σρι Λάνκα.

Το English Breakfast είναι ένα τσάι με γεμάτη γεύση και πλούσιο σώμα. Έχει σκούρο, χάλκινο χρώμα και έντονο άρωμα. Μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με λίγο γάλα και ζάχαρη ή μέλι.

Η εταιρεία Mlesna χρησιμοποιεί αποκλειστικά τσάι Κευλάνης για την παρασκευή του English Breakfast της. Ανακατεύοντας τσάι από την περιοχή Dimbula όπου οι φυτείες ξεκινούν από τα 1250μ. και την περιοχή Nuwara Eliya, την πλέον γνωστή περιοχή παραγωγής τσαγιού της χώρας σε υψόμετρο 1800μ. , το English Breakfast της Mlesna χαρακτηρίζεται ως Pure Ceylon Tea καθώς χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο τσάι από την Κευλάνη και ξεχωρίζει με το άρωμα και την γεύση του.

Τρόπος παρασκευής. Με νερό στους 90-95 °C (λίγο πριν τον βρασμό ή 1-2΄ μετά το βράσιμο), αφήστε το τσάι για 3-4 λεπτά για να το απολαύσετε σκέτο ή 5’ για να το συνδυάσετε με γάλα. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και το γλυκαντικό της επιλογής σας.

Tip. Τα χρησιμοποιημένα φύλλα του τσαγιού αποτελούν πρώτης τάξεως λίπασμα για τις τριανταφυλλιές.


Ετικέτες