Η παρασκευή μίας σωστής κούπας τσαγιού

Δημοσιεύθηκε στις 04-03-2018, από Kostas Papatheodorou

Πράσινο και Πράσινο Αρωματικό Τσάι

Για το πράσινο ή το πράσινο αρωματικό τσάι χρειαζόμαστε:

  1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι
  2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 80 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 2-3 λεπτά να κρυώσει ή το χρησιμοποιούμε πριν φτάσει σε σημείο βρασμού (όταν αρχίσει να φουσκώνει). Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείται καυτό νερό καθώς μπορεί να καούν τα φύλλα και να αλλοιωθεί η γεύση.
  3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 3'. Μετά από αυτό το σημείο το τσάι θα αρχίσει να πικρίζει.
  4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

Μαύρο & Μαύρο αρωματικό τσάι

Για το μαύρο ή το μαύρο αρωματικό τσάι χρειαζόμαστε:

  1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι
  2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 90 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 1-2 λεπτά να κρυώσει ή χρησιμοποιούμε το νερό λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού για το φιλτραρισμένο ή το εμφιαλωμένο νερό.
  3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 4'. Μπορείτε να το αφήσετε λιγότερο για να έχετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή παραπάνω για ένα πιο δυνατό ρόφημα.
  4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

Rooibos & ροφήματα

Για το rooibos ή τα ροφήματα χρειαζόμαστε:

  1. 1 φακελάκι Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 4γρμ) χύμα 
  2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 100 ºC .  (ενδείκνυται φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό).
  3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 5'. Μπορείτε να το αφήσετε παραπάνω για ένα πιο δυνατό & αρωματικό ρόφημα
  4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

Λευκό & αρωματικό λευκό τσάι

Για το λευκό ή το λευκό αρωματικό τσάι χρειαζόμαστε:

  1. 1 φακελάκι τσαγιού Mlesna ή 1 κουταλιά του γλυκού (περίπου 2γρμ) χύμα τσάι  
  2. 250-300 ml νερό θερμοκρασίας 80 ºC . Για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία αφήνουμε το νερό που έχει βράσει 2-3 λεπτά να κρυώσει ή το χρησιμοποιούμε λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού. (ενδείκνυται φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό).
  3. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στο νερό είναι τα 3'. Μπορείτε να το αφήσετε λιγότερο για να έχετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  4. Προαιρετικά βάζουμε την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.

Ετικέτες